28. 3. 2024

Posvačte jako Hirajama z Dokonalých dnů

Nevíte co s přebytkem velikonočních vajíček? Připravili jsme si pro vás recept na nejoblíbenější jídlo Hirajamy, hlavního hrdiny filmu Dokonalé dny. Tento tradiční japonský vaječný sendvič Tamago sando udělá dokonalé i vaše dny.

Nevíte co s přebytkem velikonočních vajíček? Připravili jsme si pro vás recept na nejoblíbenější jídlo Hirajamy, hlavního hrdiny filmu Dokonalé dny. Tento tradiční japonský vaječný sendvič Tamago sando udělá dokonalé i vaše dny.  

Ingredience (na dvě porce):

  • 4 plátky shokupanu (japonský chléb), pokud nemáte, použijte měkký toastový chléb
  • 3 vejce
  • 1 lžíce majonézy, ideálně japonská majonéza Kewpie, alternativou může být majonéza Hellmann's Delikátní
  • cukr
  • sůl 
  • mletý černý pepř

Příprava:

  1. Vařte vejce do stavu, kdy nejsou ani příliš naměkko, ale ani příliš natvrdo. Po vaření je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nahrubo nasekaná vejce dejte do misky a vidličkou je nadrťte na menší kousky, ale ne na kaši. Cílem je dosáhnout drobných, podobně velkých kousků.
  2. Přidejte sůl, cukr a pepř. Lehce promíchejte a ochutnejte. Směs by měla být jemně sladká, kořeněná, ale především výrazně vaječná – žádná z přidaných chutí by neměla přebít vůni a chuť vajec, pouze ji doplnit.
  3. Směs spojte lžicí majonézy. Směs by měla být krémová, ale ne příliš majonézová. 
  4. Rozetřete vaječnou směs na dva plátky shokupanu tak, aby poměr chleba, vaječné směsi a chleba byl přibližně 1:1:1. Zakryjte zbylými dvěma plátky. Nakonec dle japonské tradice odkrojte kůrky sendvičů a překrojte je na trojúhelníky.

Dobrou chuť!

Poetický film o japonském uklízeči toalet se právě promítá v českých kinech. Termíny projekcí najdete zde.

Zpět
Posvačte jako Hirajama z Dokonalých dnů
Menu Nahoru