Ve čtvrtek 24. května se z letenského Bia Oko stane Bistro Ramen. Až do neděle 27. května budeme s šéfkuchaři z pop-upu Miska Ramen servírovat voňavé pokrmy a k tomu vám několikrát denně promítneme nový film Bistro Ramen! Japonsko-singapurský snímek o zvláštní moci jídla sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A o lásce. A samozřejmě také o tom, jak uvařit ty nejlepší nudle se silným vývarem, masem nebo tofu, mořskou řasou a marinovaným vajíčkem. V Tokiu si je můžete dát ve více než 20 000 typických bistrech, v Praze aby takové bistro člověk pohledal – tak neprošvihněte příležitost!

Menu a program
Vstupné na film Bistro Ramen 120 Kč
Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se Masato na dalekou cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A že láska prochází ramenem.
Shoyu Tonkotsu ramen 245 Kč
Ramen nudle, hustý vepřový vývar, sojové tare, marinovaná krkovice, marinované vejce, jarní cibulka, řasa nori
Tokyo Shoyu ramen 245 Kč
Ramen nudle, čirý vepřový a kuřecí vývar, sojové tare, marinovaná krkovice, marinované vejce, jarní cibulka, špenát a řasy wakame
Miso Veggie ramen 225 Kč
Ramen nudle, houbový vývar, miso pasta, sojové klíčky, kukuřice, marinovaná hlíva
Filmové menu (kterýkoliv ramen a film) 300 Kč
Výhodná kombinace filmu a ramenu je dostupná pouze v omezeném množství 50 ks na každé představení a doporučujeme ji zakoupit předem na pokladně kina nebo online. Pokud chcete mít jistotu, že na ramen nebudete dlouho čekat, rezervujte si časový interval a konkrétní verzi ramenu v rezervační tabulce. Vstup do sálu s jídlem bude povolen.
Časy projekcí najdete na webu akce.

O Misce Ramen
Miska Ramen je pražská pop-up restaurace zaměřená na japonské nudle ramen: „Jsme nadšenci do vaření a milujeme asijskou kuchyni. Ramen jsme si oblíbili před několika lety, ale v Praze nám tohle skutečně dobře uvařené jídlo chybělo. Pak jsme se vydali do Japonska, kde se náš šéfkuchař, kromě objevování této fascinující země, ramen naučil vařit ve specializované škole v japonské Osace. Do Prahy chceme originální a poctivý ramen přinést.“
Pro více informací sledujte událost na Facebooku.